woensdag 14 augustus 2024

Tien jaar later...

Inmiddels zijn we tien jaar eigenaar van ons geweldige krotpaleis. Toen we ons landgoed kochten spraken we met elkaar af dat het een tien-jaren plan zou zijn. Hoe ver zijn we dan gekomen in die tien jaar tijd? Lees verder wat we in de afgelopen zes en een half jaar, sinds de laatste blog, nog allemaal gedaan hebben :-).

Het meest geweldige is dat we twee kinderslaapkamers hebben mogen maken! De eerste voor onze zoon Thimo die nu al vijf en een half jaar oud is en een tweede voor onze dochter Jula die binnenkort drie jaar wordt.

Thimo´s babykamer is al ruim drie jaar een grote jongenskamer:

Jula´s babykamer is sinds een week een grote meidenkamer:

Die eerste kinderkamer was een jaar na de laatste blog-update. Met de komst van kinderen kwam het klustempo (zoals mogelijk wel te verwachten) in een nog lager tempo te liggen. Toch hebben we nog veel klussen aangepakt. Het is wel diep graven in ons geheugen en terugkijken op het blog om te zien wat er nu anders is dan sinds begin 2018...

De open schuur die we in 2017 hebben afgebroken, hebben we aan de zijkant van het huis opnieuw opgebouwd en is in gebruik als carport. We hebben het bakhuisje gesloopt en hebben er een garage van 6x10mtr voor geplaatst. Aan de gehele zijkant van het huis hebben we in 2019 bestrating gelegd. Vorig jaar hebben we eindelijk de smetplint om ons huis laten stuken, wat een verschil heeft dat gemaakt zeg! Momenteel is Joost buiten bezig met de aanleg van zonnecollectoren, om op een duurzamere manier warm tapwater op te wekken.

Carport met daarachter garage.

Garage.

Héél veel bestrating.

De smetplint.


De zonnecollectoren/heatpipes.

Het bijbehorende buffervat onder de trap.

We hebben een tweede wc, dicht bij de achterdeur. Erg praktisch.


Onze bijkeuken is nog altijd een doorn in het oog. Er ligt een mooie tegelvloer in en de lambrisering is ook top, maar het blijft een rommelruimte. Inmiddels hebben we een kast op maat gemaakt die op zolder klaar ligt om te gaan plaatsen, wat maar op zich laat wachten. Dat komt doordat Joost zich al maanden aan het verdiepen is in de aanschaf van een warmtepomp, die mogelijk in die bijkeukenkast komt te staan. De afmeting van de kast moet misschien nog wat aangepast worden aan de grootte van de pomp en dat wordt lastig als die kast eenmaal vast in elkaar staat.




Onze woonkamer heeft in meerdere delen kleine upgrades gehad met een door Linda ontworpen en door Joost op maat gemaakt tv-meubel, een nieuw vloerkleed en salontafel, een houten schuifdeur en een boekenwand.



Onze keuken is weinig aan veranderd, behalve dan dat we na lang zoeken eindelijk stoelen en barkrukken naar onze wens hebben gevonden. Ook heeft Joost de achterwand bij de kookplaat getegeld.



Onze bioscoop is tegenwoordig meer speelkamer dan bioscoop, helaas...



We hebben een tussendeur geplaatst in onze gang, zodat we wat meer privacy hebben tussen woon- en slaapgedeelte. Die behoefte ontstond tijdens de eerste kraamperiode en we zijn al een paar jaar heel blij met het tussenportaal.


Onze slaapkamer heeft een andere kleur gekregen en een geweldige inloopkast, door Linda ontworpen en ook weer door Joost op maat gemaakt.



Onze badkamer heeft inmiddels een echt badkamermeubel met verwarmde spiegel boven de wastafel.


Onze "oude" (lees eerste) keukenruimte, is washok en werkkamer geworden.


Onze eerste wc is inmiddels netjes afgewerkt.


Het trappengat is geschilderd, maar de trap nog niet bekleed. Het leer ligt al klaar, maar we wachten tot we de zolder netjes gemaakt hebben zodat we de mooi bekleedde trap niet meteen al beschadigen.


Vorig jaar hebben we een kippenhok met -ren gemaakt.



Een week voordat we op zomervakantie gingen is Joost bezig geweest met het bouwen van een dakkapel op zolder. Joost had er als vanouds een behoorlijk tempo in zitten. Het huis was binnen twee dagen alweer waterdicht en nu mag de afwerking nog gedaan worden. De spullen liggen er al klaar voor! Door de dakkapel hebben we ruimte om op zolder een extra werkplek te maken en op termijn kan dit speelzolder worden voor de kinderen; hebben wij onze bioscoop weer terug.





De tuin is verder aangelegd en begroeid, maar die gaat in de komende drie jaar deels "op de schop". We willen namelijk graag een zwembad inbouwen wanneer de kinderen wat ouder zijn. Daarvoor hebben we al een tuinontwerp laten maken en daar gaan we in stapjes naar toe werken. 




Het geweldige tuinontwerp!

Met wat aanpassingen om het helemaal eigen te maken.

We blijven dus dromen en en lekker bezig ;-).